Geslaagde masterclass dwarsfluit

Zondag 4 februari kreeg Manon Hanssen de door haar bij het solistenconcours gewonnen Sligro Masterclass. Docente Leonie Clahsen had hiervoor Antonio Cabedo, solofluitist van de Philharmonie Zuidnederland, en Ellen Versney, solo harpiste van het Radio Filharmonisch Orkest, uitgenodigd.

Manon had het tweede gedeelte van het fluit/harp concert van Mozart voorbereid en werd een uur lang door Antonio meegenomen in de details van het stuk. De toeschouwers konden horen hoe Manon, aanvankelijk een beetje zenuwachtig maar door Antonio al snel gerustgesteld, van de noten stukje bij beetje een mooie voordracht maakte. Luister en kijk naar de voordracht van Manon.

Na een korte pauze, waarbij nog wat meer publiek de Raadszaal had weten te vinden, mocht Manon het stuk in zijn geheel voordragen, begeleid door Ellen. Het resultaat oogstte bewondering bij de toehoorders. De middag werd afgesloten door Antonio en Ellen die samen nog ruim drie kwartier het publiek boeiden met solo’s en duetten uit eigen werk.

Al met al een geslaagde middag, en een mooie motivatie voor onze leden om alvast een mooi stuk uit te gaan zoeken voor het komende solisten- en ensembleconcours op zondag 15 april.