Chinese kinderen oogstten applaus

Bijzondere gasten verbleven het weekend van 16 t/m 18 januari in Veghel. Zo’n vijftig kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar afkomstig vaneen basisschool uit Shanghai maakten kennis met de Nederlandse cultuur. Ook een aantal oudersen leden van Frisselstein traden hierbij op als gastgezin .

Het korte maar afwisselende programma was in elkaar gezet door muziekvereniging Frisselstein en de muziekschool MiK. Vrijdag-middag kwamen de gasten aan op de Muziekschool en werden verwelkomd door de gastouders. Vrijdag-avond werd het eerste concert verzorgd in de Muziekschool, tesamen met Torkest onder leiding van Henk Tiebosch.Zowel de muzikanten als de danseressen gaven een eerste demonstratie van hun kunnen.

Zaterdag-ochtend verbleven de chinese kinderen bij hun gastgezinnenen ’s middags waren er workshops. Dirigent Marc van Kessel verzorgde de workshop voor de muzikanten en Berdy Maertens verzorgde een workshop voor de danseressen.Zaterdagavond was er in zaal Ambiance een concert waaraan het orkest TOF en de Chinese gasten hun medewerking verleenden. Voorral de Chinese danseressen oogstten veel bewondering van de aanweziger. Zondagochtend al om 9:00 uur werden de kinderen en hun begeiders door de Veghelse gastgezinnen uitgezwaaid en vervolgden zijn hun tour naar Eindhoven en Brussel.