AS4 Masterclass – Zondag 19 maart

Komende zondag 19 maart van 18.00 – 21.00 uur zal in de theaterzaal op de bovenste verdieping van CHV Noordkade een bijzonder concert plaatsvinden. As4, een saxofoonkwartet van jonge, talentvolle muzikanten van Muziekvereniging Frisselstein onder leiding van Jo Hennen, zal deze avond een masterclass krijgen van conservatoriumdocent en gerenommeerd saxofonist Andreas van Zoelen, welke wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden. De jonge talenten hebben deze masterclass aangeboden gekregen door Sligro Food Group, als prijs voor hun overwinning bij de laatste editie van het solisten- en ensembleconcours van Frisselstein.

Andreas van Zoelen is, naast hoofdvakdocent klassiek saxofoon aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, al vele jaren als solist actief bij vele nationale en internationale orkesten en ensembles. Hij trad vele malen op voor internationale radio en televisie, en werkte mee aan meer dan 40 CD (LP) en DVD producties. Voor deze masterclass komt hij rechtstreeks uit ’s-Hertogenbosch, waar hij die middag een concert geeft met Philharmonie Zuidnederland.

De muzikanten hebben drie stukken, waaronder het saxofoonkwartet Premier Quatuor van Singelée, voorbereid, die zij tijdens de masterclass met Andreas en pianist Maarten van Hoven verder zullen uitwerken. Om 20:30 zullen zij de drie werken voor het publiek spelen, en uiteraard zal Andreas zelf ook nog wat eigen werk ten gehore brengen. De gehele masterclass, vanaf 18.00 uur, is voor publiek gratis toegankelijk.