20 mrt Solistenconcours Frisselstein

Muziekvereniging Harmonie Frisselstein houdt op 20 maart 2011 weer haar jaarlijkse Solisten & Ensembleconcours. Op deze informele dag laten de leden van de vereniging zich van hun beste kant zien, op hun eigen niveau.

Ondanks dat het een heuse concourswedstrijd is met een vakkundige jury en mooie prijzen, staat het plezier in het samen en voor elkaar spelen centraal. Het concours is een jarenlange traditie en groeit nog steeds. Inmiddels zijn er al 51 aanmeldingen en dat is fors meer dan de afgelopen jaren. Het enthousiasme onder de leden is groot en van jonge tot oude en beginnende tot ervaren muzikanten hebben zich al ingeschreven.

Zowel solisten als ensembles doen mee aan het concours, dat het afgelopen jaar sterk is gaan professionaliseren. Zo is het dit jaar mogelijk om grote prijzen beschikbaar te stellen dankzij sponsor Sligro. Voor de nummers één, twee en drie van zowel de solisten als de ensembles zijn er mooie prijzen, maar de ‘overall prijs is de grootste. De twee nummers één strijden niet alleen om de Pieter van Deursen wisseltrofee, maar krijgt ook een masterclass van een professional die zijn of haar sporen verdiend heeft in de muziekwereld. De deelnemers worden muzikaal begeleid door concourspianiste Jeanne Verhoeven. De vakjury bestaat uit Gerry Roche en Michiel van Vliet. Het concours wordt gehouden in het pand van de oude Rabobank en Harense Smid in de Frisselsteinstraat en duurt van 10.30 tot 17.00 uur.