Frisselstein op Hippie-weekend

Het enige echte muziekkamp van Harmonie Frisselstein vond in het weekend van 30 september en 1 en 2 oktober weer plaats. In totaal 51 enthousiaste kinderen gingen mee naar de Coxse Hoeve in Gemert, om de kleuren van de hippies te zoeken, want die waren ze verloren.

Vrijdagavond kwamen de kinderen aan en werden ze ingedeeld in groepjes. Na al dat geregel begonnen de groepjes met kennismakingsspelletjes om elkaar beter te leren kennen. Gevolgd door de onmisbare, spannende spooktocht.

De volgende ochtend werden de jonge hippies gewekt om 08.30 uur waarna er een leuke ochtendgymnastiek was. Natuurlijk moest er ook gerepeteerd worden, na dat ze levend stratego in het bos hadden gespeeld. Er werd serieus gerepeteerd aan vier stukken die zondag uitgevoerd zouden worden.

Na de repetitie kregen ze een lekkere lunch met tomaten- en groentesoep, daarna werd er weer lekker gerepeteerd in het heerlijke zonnetje. Na de repetitie was het dan toch tijd voor de spelletjes, de teams hadden nog geen twee rondes achter de rug of het water moest er toch echt aangeloven. Iedereen werd nat, het maakte niet uit of je bikini, badpak, zwembroek of je gewone kleren aanhad. Je werd sowieso nat gegooid. Het maakte allemaal niet uit, want het was prachtig weer!

Toen iedereen weer lekker was opgedroogd en warme kleren had aangetrokken stond er weer een repetitie op het programma en daarna natuurlijk lekker eten. Na het eten hebben was er tijd om aan het stukje van de bonte avond te werken, en wat was dat lastig, zonder instrumenten en zonder muziek?! Wat was die kampcommissie toch van plan? Dat kwam al snel boven water toen iedereen klaar zat voor de bonte avond. Waar was de jury gebleven? Ze waren op een andere locatie, dus iedereen moest wat warme kleren aan doen en naar het bos waar het heel mooi was aangekleed en waar de bonte avond plaats vond.

Er was een ontzettend leuke jury en de groepjes hadden hun act heel leuk in elkaar gezet. Na de bonte avond was er uiteraard een disco en een kampvuur. Op zondag is alles opgeruimd en was er tijd voor nog wat spelletjes. En niet te vergeten: het concert voor de ouders, opas en omas, broertjes en zusjes. Kortom, we hebben super weer gehad. En een leuk Flower Power kamp!

Kampcommissie en alle vrijwilligers die hebben meegeholpen; bedankt voor jullie inzet.

Home » Frisselstein op Hippie-weekend » Muziekweekend 2011