Jubilarissenconcert 2019

Op zondag 8 december 2019 houdt Muziekvereniging Frisselstein in het CHV gebouw aan de Noordkade haar jaarlijkse Jubilarissenconcert. Dit is een gezellige middag, waarbij Veghelse jubilarissen muzikaal in het zonnetje worden gezet door de orkesten van de vereniging. Frisselstein komt hiervoor graag in contact met mensen die in 2019 een jubileum vieren of gevierd hebben, denk aan bedrijfsjubilea, lidmaatschap van een vereniging, vrijwilligerswerk, etc..

Dus bent of kent u een jubilaris, stuur dan een mail naar
jubilarissenconcert@frisselstein.nl met de adresgegevens, zodat Frisselstein een uitnodiging kan versturen.

Jumbocup 2019

Het was gisteren, zondag 3 november, weer tijd voor de Jumbocup.

We hebben weer een mooi optreden neergezet. Ondanks het feit dat we niet als eerste in onze divisie zijn geëindigd, kunnen we trots zijn op onze prestatie.

Foto: Susan van Uden

Repetitie Groot orkest i.v.m. Jumbocup

In verband met de Jumbocup van 3 november a.s. zullen de repetities van het Groot orkest van 21 en 28 oktober aangepast worden.

Dit houdt in dat de repetities op deze data zullen zijn van 19.45 uur tot 22.00 uur. Dit is gisteren besproken met Erik Kluin en Rik Driessen en Annelies van Rooij.

Brabants Jeugd Project Orkest

Gisteravond hebben Marjolein Schellen en Chloe Polman deelgenomen aan het Brabants Jeugd Project Orkest. Dit betreft een project van de Brabantse Muziekbond.

In de concertzaal van Tilburg gaf dit 75-koppig orkest met de twee dames uit Veghel een prachtig concert. Er werden o.a. nummers als Divertimento, Concert Prelude, Across The Stars en een medley van de Blues Brothers gespeeld voor een volle zaal.

Gisterenavond hebben Marjolein Schellen en Chloé Polman deelgenomen aan het BJPO (Brabants Jeugd Project Orkest). In de concertzaal van Tilburg gaf dit 75 koppig orkest met de twee dames uit Veghel een prachtig concert. Met o.a. nummers als Divertimento, Concert Prelude, Across the Stars en een medley van de Blues Brothers speelden zij voor een volle zaal.

Geplaatst door Muziekvereniging Frisselstein op Zondag 6 oktober 2019

Muziekweekend 2019

Afgelopen weekend heeft het jaarlijkse muziekweekend van Muziekvereniging Frisselstein plaats gevonden. Dit keer gingen ze met een flinke groep naar kampeerboerderij de Vrije Lust in Nistelrode. Daar hebben zij het hele weekend verschillende activiteiten gedaan binnen het thema van dit jaar “Een reis door Amerika!“. Ze speelde spellen om elkaar beter te leren kennen, liepen een spooktocht door het bos en samen muziek maken mocht natuurlijk niet ontbreken. Binnen 3 repetities wist het orkest, onder leiding van Peter Spierings, een mooi Amerikaans repertoire neer te zetten voor het afsluitende concert op zondagmiddag.

Foto: Ramòn van Grootel

Dankzij een sponsoring van de Sligro hebben zij het weekend voldoende kunnen eten en drinken. Het kookteam heeft dankzij Diepvriesspecialist van Rijsingen geheel in stijl een broodje hamburger voor iedereen klaar gemaakt. Tijdens de Bonte avond is er flink gefeest, dit werd onder andere mogelijk gemaakt door de geluidsinstallatie van Boekhandel Schellen! Zondagmiddag heeft het orkest een fantastisch concert neergezet in het bijzijn van alle ouders/verzorgers, waarna de kinderen moe maar voldaan huiswaarts zijn gegaan.

Foto: Stephanie van Haaren

TOF actief tijdens Market Garden

Met twee optredens in de afgelopen week heeft TOF een mooie bijdrage geleverd aan de Market Garden activiteiten in de gemeente. Op zaterdag zorgde TOF samen met de musicalgroep van Phoenix en de Star Sisters voor het nodige entertainment voor het publiek dat in afwachting was van de colonne met WOII voertuigen die deze middag zou arriveren op het Stadhuisplein. Een heerlijk zonnetje en het enthousiasme van de muzikanten zorgden voor een feestelijke sfeer bij het talrijke publiek (waaronder een aantal heuse oorlogsveteranen die speciaal naar Veghel waren gekomen).

Foto: Ramòn van Grootel

Op woensdag heeft TOF op speciaal verzoek een optreden verzorgd in de Watersteeg. Om de mensen die niet in de gelegenheid waren om de Market Garden activiteiten elders te bezoeken toch een feestelijke activiteit te bieden werd een gezellige avond georganiseerd. TOF heeft daar een mooie bijdrage aan geleverd en dat werd zeer gewaardeerd door bewoners en vrijwilligers. Een gastvrije ontvangst en een heerlijke lekkernij na afloop maakten de geslaagde avond compleet. Na deze twee optredens gaat TOF vanaf volgende week een frisse start maken met nieuwe nummers en muzikanten, om vanaf december weer klaar te zijn voor een nieuw seizoen met vele verrassende optredens.

Foto: Ramòn van Grootel